Pénzügy
paks(2b178fa3-0497-4cc9-abf0-3bbccdd33d36)(430x286).jpg (Array)

Brutális fizetéseket osztanak a paksi bővítésnél

24.hu
24.hu

2016. 07. 27. 19:30

Az MSZP-s Heringes Anita tett fel írásbeli kérdést „Hány embert foglalkoztat jelenleg a Paks II. projekt?” – címmel, a választ Lázár János adta meg, válasza elérhető a parlament honlapján.

Ebből kiderül, hogy az új blokkok létesítésének előkészítésével járó feladatokat végző Paks II Projekttársaság jelenlegi létszáma 277 fő, és van plusz 1 fő, akit megbízási jogviszonnyal foglalkoztatnak. A Projekttársaság munkavállalóinak feladatkörei pedig elsősorban tervezési, előkészítési, felkészítési és tárgyalási pozíciókat jelentenek.

Vezető állású alkalmazott 30 fő, a fennmaradó létszám munkatársi és szakértői pozíciókban kerül foglalkoztatásra. Műszaki feladatokat összesen 193 fő lát el, ezen a területen 40 fő speciális szakismerettel rendelkező részmunkaidős tárgyalási szakértő segíti a munkát.

A bérekről azt írja:

  • a járulékokkal csökkentett személyi jellegű költségkeret idén 5291,5 millió forint.

Ami a létszám tekintetében azt jelenti, hogy:

az átlagos havi nettó fizetés közel 1,6 millió forint.Lázár hozzáteszi, a Paks II Projekttársaságnál most 48 pozíció van meghirdetve, ami 65 álláshelyet jelent. A fluktuáció minimális, 2016-ban csak 7 munkavállaló lépett ki a Projekttársaságtól.

(444.hu)

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után a Miniszterelnökség azt közölte lapunkkal: nem nettó, hanem bruttó összegekről van szó, nem 278 munkavállaló béréről, hanem 417-ről, illetve az útiköltség is a munkabér-keret része.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.