Pénzügy

Meghosszabbította az ügyészség a nyomozást a belvárosi ingatlanügyekben

portik (portik)
portik (portik)

2016. október 21-ig, vagyis újabb három hónappal meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség az ún. belvárosi ingatlanügyek miatt 2015 eleje óta folyó nyomozást. Azt, amit első körben a rendőrség 2015. február 22-én még egészen sajátos indoklással megszüntetett.

Az ügy központi eleme az V. kerület Károly Krt. 26. szám alatti házban eladott ingatlan, amit Pápa Marianne Classic Immo Kft.-je vehetett meg a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezménnyel úgy, hogy előtte pár hónappal pályáztatás nélkül nyerte el rá a bérleti jogot. Az 52 millió forintért vásárolt ingatlant hét hónappal később 50 milliós haszonnal értékesítették.

A rendőrség az önkormányzat vonatkozó határozatával szemben azt állította, hogy Pápa Marianne – Habony Árpád nagynénje, aki Portik Tamás bírósági vallomása szerint “életvitelszerűen” együtt élt a jogerősen elítélt maffiózóval – “pályáztatást követően, a legkedvezőbb ajánlatot” téve nyerhette el a bérleti jogot.

Az ügyészség másfél hónappal később hivatalból újra elindította a nyomozást, miután Juhász vizsgálatot kezdeményezett a rendőrségi elutasítás miatt.

Ezt a nyomozást azóta újból és újból meghosszabbítják, a legutóbbi hosszabbítás határideje ma, július 21-én járt volna le, de kérdésemre a Fővárosi Főügyészség azt a tájékoztatást adta, hogy újból, ezúttal október 21-ig meghosszabbították a nyomozást.

(444.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik