Pénzügy

A világ egyik legkorruptabb országa orosz atomerőművet épít hitelből

bangladesh (bangladesh)
bangladesh (bangladesh)

Az orosz kormány 11,38 milliárd dolláros exporthitelt nyújt Bangladesnek atomerőmű építésére – derült ki a hivatalos közlöny honlapján nyilvánosságra hozott, az Interfax orosz hírügynökség által kedden ismertetett kormányhatározatból.

Banglades a világ egyik legszegényebb és legsűrűbben lakott országa. A Földön itt élnek a legtöbben egy négyzetkilométerre vetítve. Összesen 170 millió lakosa van.

Az ázsiai országot kiterjedt korrupció, további népességrobbanás, és sorozatos környezeti katasztrófák sújtják. Az utóbbi időben sűrűsödtek a terrorista merényletek is, főleg külföldiek ellen.

A korrupció elterjedtségére jellemző, hogy a Világbank 2011-ben korrupció gyanúja miatt felfüggesztette Banglades leghosszabb hídépítésének a finanszírozását.

Az orosz atomerőmű építkezésének teljes költsége 12,6 milliárd dollár, ebből az orosz fél 11,38 milliárd dollárt biztosít hitel formájában. A 30 éves lejáratú hitelt 2017-2024 között használhatja fel Banglades, a törlesztést 2027 márciusában kell megkezdenie.

(MTI nyomán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik