Pénzügy
Sajtótájékoztató a Norbi Update részvényértékesítéséről

Újra lehet Norbi Update-részvényeket vásárolni

24.hu
24.hu

2016. 07. 15. 09:37

Az MNB mától visszaállította a Norbi Update- és a TR Investment-részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátók eleget tettek a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

A felügyelet 2016. április 27-étől függesztette fel a Norbi Update-részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén, mivel kiderült, hogy a korábban kibocsátott független könyvvizsgálói jelentés nem megfelelő, ezért a kamarai tag könyvvizsgáló köteles volt azt visszavonni.

Kivonulnak

A május végén tartott közgyűlésen a tulajdonosok arról döntöttek, hogy a vállalat részvényeit kivonják a Budapesti Értéktőzsdéről. A kivezetés tervezett időpontja 2016. október 31. A részvényeseknek a döntés közzétételétől 60 napjuk van arra, hogy kérjék, a társaság vegye meg részvényeiket, mégpedig részvényenként 440 forintért, ami 74,6 százalékkal magasabb, mint a legutóbbi, április 26-i záróár.

A Norbi Update július 11-én teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét és új független könyvvizsgálói jelentéssel ellátva ismételten közzétette 2014. évi éves jelentését. Mivel a kibocsátó a rendszeres tájékoztatás közzétételével eleget tett a korábbi jegybanki kötelezésnek, az MNB visszaállította a részvények tőzsdei kereskedését.

A Norbi Update-részvényeket 990 forintos áron bocsátották ki, az utolsó kereskedési napon 252 forinton zárt az árfolyam.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.