Pénzügy

Zöld jelzést kapott a tőzsdén az OTT-ONE az MNB-től

24.hu
24.hu

2016. 07. 11. 09:25

Az MNB mától visszaállította az OTT-ONE részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó eleget tett a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az OTT-ONE Nyrt. felett gyakorolt folyamatos felügyelet keretében beszerzett adatok alapján 2016. április 27-én publikált határozatában megállapította, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Főosztálya az OTT-ONE Nyrt. korábbi könyvvizsgálójával szemben minőség-ellenőrzési eljárást folytatott le.

A minőség-ellenőrzés nyomán a közfelügyeleti hatóság az OTT-ONE Nyrt. 2014. évi beszámolója kapcsán a könyvvizsgálat 90 napon belüli ismételt elvégzésére kötelezte a kamarai tag könyvvizsgálót. Az audit ismételt elvégzése alapján maga a könyvvizsgáló állapította meg, hogy a korábban kibocsátott független könyvvizsgálói jelentés nem megfelelő, ezért – a vonatkozó jogszabályok értelmében – a kamarai tag könyvvizsgáló köteles volt azt visszavonni. A jegybank ezért április 27-étől a jogsértő állapot megszüntetéséig felfüggesztette az OTT-ONE részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.

Az OTT-ONE Nyrt. július 5-én teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét, és megfelelően közzétette 2014. évi éves jelentését. Mivel a kibocsátó a rendszeres tájékoztatás közzétételével eleget tett a korábbi jegybanki kötelezésnek, az MNB – a tőkepiacról szóló törvény alapján – intézkedett az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról – írta a jegybank közleményében.

A könyvvizsgáló a kibocsátó éves beszámolóját ellenvéleménnyel látta el. A nemzetközi könyvvizsgálati standardok szerint a könyvvizsgálónak ellenvéleményt kell kiadnia, ha elegendő és megfelelő könyvvizsgálati bizonyítékot gyűjtött össze és arra a következtetésre jutott, hogy a hibás állítások önmagukban vagy összességükben lényegesek és egyben átfogó hatásúak a pénzügyi kimutatások szempontjából.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.