Pénzügy

Hűtőgépcsere – a dél-alföldiek is kimerítették 10-re

24.hu
24.hu

2016. 07. 11. 09:35

Folytatódik a július 4-én indult, államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-program. Hétfőn a dél-alföldi régióban nyílt meg a jelentkezések benyújtásának lehetősége, kedden az észak magyarországi régióban nyílik.
Korábban a témában:

A rendelkezésre álló teljes keretösszeg 500 millió forint, ezt a régiók között a lakosság arányában osztották el.

Az Otthon melege program pályázatán előnyben vannak az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok, minden régióban elsőként ők adhatják be támogatási kérelmeiket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton.

Sietni kell annak, aki nyerni akar

Július 4-én az észak-alföldi régióban már a benyújtási időszak első néhány órájában több mint háromezren jelentkeztek, a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt a pályázatot felfüggesztették, a nyugdíjasok és a nagycsaládosok 13 óráig adhatták be jelentkezésüket. Két nappal később, július 6-án nyitották meg a lehetőséget a többi érdeklődőnek az észak-alföldi régióban, reggel 8 és 10 óra között adhatták be pályázataikat azok a magánszemélyek, akik korábban nem cseréltek háztartási gépet a programban.

Az ütemterv szerint a nyugat-dunántúli régióban a benyújtási időszak kezdete július 18., a dél-dunántúli régióban július 19., a közép-dunántúliban július 25., a közép-magyarországiban július 26.

Megint hamar kimerült

A dél-alföldi régióban hétfőn indult, államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programra több mint 7500 nagycsaládos és nyugdíjas pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül, a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt hétfőn 10 óráig lehetett pályázni – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM)

Ennyit lehet nyerni

A pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető támogatás.

A támogatás mértéke az új hűtőgép vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka lehet, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25 ezer, A++ energiaosztály esetén 35 ezer, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén legfeljebb 45 ezer forint.

A részletes pályázati útmutató itt érhető el.

A 2014 szeptemberében indult Otthon melege program eddig csaknem 17 milliárd forint támogatást nyújtott, több mint 85 ezer háztartás energiahatékonyságának javulását segítette.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.