Pénzügy

PADA: alaptalan, rosszindulatú Tóth Bertalan állítása

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány közleménye szerint alaptalanul vádolja őket dokumentum-hamisítással az MSZP-s országgyűlési képviselő.

Mint írtuk, Matolcsy Györgyék manipulációja miatt tett feljelentést Tóth Bertalan MSZP-s képviselő a Legfőbb ügyésznél, Polt Péternél, mert észlelték, hogy a PADA-alapítvány kiperelt jegyzőkönyveinél (amit két verzióban küldték el a képviselőnek, először rengeteg adatot kitakartak) jelentős eltérések vannak.

A PADA Alapítvány az MTI-nek eljuttatott (OS) közleményben reagált a vádakra, hangsúlyozva, hogy ők minden esetben átláthatóan és jogszerűen jártak el. Hozzátették: teljességgel alaptalan, rosszindulatú politikai hatáskeltés Tóth Bertalan MSZP-képviselőnek a PADA Alapítvány ellen tett feljelentése. A PADA Alapítvány az adatkiadásnak maradéktalanul eleget tett Tóth Bertalan felé, az alapítvány az adatkiadás lépéseiről és módjáról a politikus jogi képviselőjével folyamatosan egyeztetett.

Nem igaz

A képviselő állításával szemben az alapítványok azt hangsúlyozzák, hogy semmilyen befektetési szerződést nem dátumoztak vissza, az alapítvány befektetései minden esetben törvényesen, minden szabályt betartva jöttek létre. Az erről szóló jegyzőkönyvek az alapítvány honlapján is elérhetőek. A Pallas Athéné alapítványok visszautasítanak mindennemű politikai támadást – szögezték le.

Az ő meglátásuk szerint Tóth Bertalan szocialista képviselő feljelentésében csupán formai és technikai eltérésekre utal, nem a konkrét adatokkal kapcsolatos különbségekre, a képviselő egyúttal hamisan állítja azt, hogy a PADA jegyzőkönyveit utólagosan manipulálták.

Tóth Bertalan továbbá azt állítja, hogy a természetes személyek adatainak kitakarására nem jogosítja fel az alapítványt egyetlen bírósági ítélet sem. Ezzel szemben a PADA szerint az igazság az, hogy a Kúria Pfv.IV.20.430/2016/4 számon hozott ítélete egyértelműen rögzítette a személyes adatok kiadhatóságnak korlátait. A Pallas Athéné Alapítványok a közérdekű adatokat a Kúria ítéletének megfelelően, az irányadó és hatályos jogszabályok alapján hozzák nyilvánosságra – tették hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik