Pénzügy
varga mihály (Array)

Varga: a jövő évi költségvetés biztosítja a növekedést

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 06. 13. 13:41

Az Országgyűlés a 2017. évi költségvetés elfogadásával felelős döntést hozott, olyan büdzsét fogadott el, amely továbbra is biztosítja a stabil és kiszámítható gazdasági növekedést, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten a parlamenti döntést követően tartott sajtótájékoztatón.

A miniszter ismertette: a költségvetés 3,1 százalékos növekedéssel, 0,9 százalékos inflációval és 2,4 százalékos, az uniós módszertan alapján számított államháztartási hiánnyal számol. A kormány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az állam működése nullszaldós legyen, csak a beruházásokkal, fejlesztésekkel kapcsolatban tartalmaz deficitet a költségvetés.

Hangsúlyozta, az utóbbiakra kiemelkedően nagy forrást tartalmaz a büdzsé, uniós támogatásokból 2240 milliárd, hazai forrásból pedig 1640 milliárd forintot.

Az ideihez képest 2017-ben az oktatásra 271 milliárd forinttal, az egészségügyre 171 milliárddal, a társadalombiztosítási és a jóléti szférára 155 milliárddal, a kulturális tevékenységre 70 milliárddal, a sport és szabadidős ágazatra 39 milliárddal költenek többet. A rendvédelemre 117 milliárd, az igazságszolgáltatásra 26 milliárd, a külügyre 10 milliárd forinttal jut több az ideinél.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.