Pénzügy
US Currency: Wads of US bills fastened with rubber bands, close-up

Ha dollárcsekkje van, ne az OTP-be menjen vele

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 06. 01. 06:39

Az OTP Bank június 15-ével, tervei szerint átmeneti jelleggel, megszünteti az amerikai dollárban kibocsátott bankcsekkek beváltását, mivel a partnerbank meglehetősen szoros határidővel felmondta az erre vonatkozó szolgálati szerződést, írja a Világgazdaság szerdai számában az OTP Bank sajtóosztályának tájékoztatására hivatkozva.

Az OTP hangsúlyozta, hogy a dollárcsekkek elszámolására vonatkozó korlátozást hatályos üzletszabályozás alapján vezette be. Eszerint a hitelintézet kizárólag azon csekkek elszámolását vállalja, melyek megfelelnek a jogszabályban rögzített és/vagy a bank által ismert alaki és tartalmi követelményeknek; a csekket – a kedvezményezett megnevezését nem tartalmazó utazási csekk kivételével – az azon megjelölt kedvezményezett, illetve rendelvényes nyújtja be elszámolásra; valamint a csekk megtérülését az OTP az általános banki gyakorlat alapján biztosítottnak látja.

Döntését az OTP nem tekinti véglegesnek és törekszik arra, hogy más amerikai partnerbankkal elszámolási megállapodást kössön. Áthidaló megoldásként azt javasolják, hogy csekk helyett inkább az átutalást válasszák.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.