Pénzügy

Hitelláz érte el az országot

Műszaki cikk (műszaki cikkek, Saturn, tévé, hitel, áruhite)
Műszaki cikk (műszaki cikkek, Saturn, tévé, hitel, áruhite)

Nyakunkon a foci-Eb, és még pár hét van az olimpiáig, de a kereskedőknél már megindult a „nagyobbtévétakarok” roham. Ismét előkerülnek a 0 százalékos thm-mel, vagy kamattal kínált gigatv-k. Mielőtt elkapná a gépszíj, kicsit higgadjon le és gondolkozzon, valóban megéri-e. Mit gondol, mikor jár jobban: ha 0 százalékos thm-mel vásárol vagy ha személyi kölcsönt veszel fel? A kamatot, vagy a thm-et kell-e figyelni? A Bankmonitor segít a döntésben.

Nulla százalékos kamat

Ha egy terméket a kereskedőnél 0 százalékos kamatozású hitellel is megvehetünk, az még nem biztos, hogy a végén nem fizetünk többet, mint a meghirdetett ár. Attól, hogy valaminek 0% a kamata, még nem azt jelenti, hogy költsége sincs. Bár kamatot nem kérnek, de egyéb költség (számlavezetési díj, csoportos beszedés díja, egyszeri kezelési költség, stb.) felmerülhet. Így az ingyenesnek gondolt hitel sokba kerülhet a végén.

Nulla százalékos thm

A ténylegesen 0 százalékos költségű hiteleket 0% thm-mel hirdetik. A thm ugyanis a hitel után fizetett minden – bank felé fizetendő – költséget tartalmaz. Ha 0% thm-et olvasunk valahol, akkor az tényleg költségmentes hitelt takar, feltéve, hogy szerződésszerűen teljesítünk. Viszont ha véletlenül késedelembe esünk egy hónapban, akkor arra lehet készülni, hogy kemény lesz a késedelmi kamat.

De nem minden esetben az áruhitel a megfelelő megoldás. Sokszor jobb lehet egy szabadon felhasználható személyi kölcsön.

Ha kíváncsi, miért operálnak a kereskedők 0 százalékos thm-mel, meg szeretné tudni, hogy mire figyeljen még, és milyen banki ajánlatokat talál most, és ehhez képest mennyit nyerhet, akkor kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik