Pénzügy

Állami cégekkel szerződött az offshore-botrányban felbukkant ügyvédi iroda

Azt írták: csak egy cégalapításban vettek részt, a többi alkalommal azért kerültek az adatbázisba, mert cégkivonatot vagy cégmásolatot kértek le.

Állítása szerint csak egy offshore-cégalapításban vett részt az a magyar ügyvédi iroda, amelynek neve 96-szor szerepel a panamai Mossack Fonsecától kiszivárgott iratokban. A Magyar Nemzet arról ír: a Bálint, Kállai és Kende Ügyvédi Iroda jogutódja jó kapcsolatot ápol az állammal, többek közt a Magyar Postával és leányvállalataival vannak szerződései. A postai ügyekért felelős tárca, a Miniszterelnökség támogatásával tavaly mintegy kétezer oldalas műhelytanulmányt is kiadtak az iroda egyik vezetőjének írásaiból.

A Kende, Molnár-Bíró, Katona Ügyvédi Társulás azzal védekezik, hogy 95 alkalommal csak cégkivonatot vagy cégmásolatot kértek le, ezért szerepel sokszor a nevük a kiszivárgott dokumentumokban. A lapnak adott válaszukban jelezték: az iroda neve mellett felsorolt cégek nagy része 2000 előtt alakult, és többségük az ügyvédi iroda létrejöttekor már meg is szűnt.

Azt is írták, hogy egy 2003-ban létrejött és 2011-ben megszűnt külföldi társaság alapításával kapcsolatban tévesen szerepel a nevük, eljáró ügyvéd helyett tulajdonosként, és rossz címmel szerepelnek az adatbázisban, ami megkérdőjelezi annak megbízhatóságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik