Pénzügy

Fox News: Soros György is érintett a Panama-iratokban

Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését (Array)
Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését (Array)

Három, Soros György által alapított offshore befektetési cégre is bukkant a Panama-iratokban a Fox News.

A Soros Finance, Inc. panamai bejegyzésű, a Soros Holdings Limited Brit Virgin szigeteki, és a Soros Capital bermudai.

Soros György 86 éves, becsült vagyona 25 milliárd dollár. (Összehasonlításul: a leggazdagabb magyarnak, Csányi Sándornak 1 milliárd dolláros vagyona van).

Soros egyik fő támogatója az ICIJ-nek, annak a nemzetközi újságíró szövetségnek, amely feldolgozza a Panama-iratokat. Soros – az Open Society Institute-on keresztül – 1,5 millió dollárt ad nekik évente.

Az ICIJ korábban azt mondta, nem találtak Soros György-érdekeltséget a Panama-iratokban, egészen addig, amíg erre fel nem hívta a figyelmüket a Fox News. A Fox megkereste az ICIJ-t, hogy adják ki nekik a Soros érdekeltségekre vonatkozó adatokat, írta a lap.

Soros = fegyverkereskedő

A lap ennek kapcsán végigveszi Soros egyéb offshore érdekeltségeit. Megjegyzik, hogy egyik offshore cége egy olyan befektetői csoporttal üzletelt, amelyben Oszama Bin Laden családtagjai is benne voltak, illetve a csoport korábbi ügyfelei között volt CIA-s vezetők is feltűntek, akik fegyverkereskedéssel, üzleti hírszerzéssel, offshore cégek alapításával foglalkoztak.

Megjegyzik, hogy Soros valószínűleg nem fizet adót az USA-ban, ugyanakkor annak a demokrata pártnak a támogatója, amely “az adótörvényeket írja”, Hillary Clintonnak például 8 millió dollárt adott az elnökválasztási kampányára.

Amúgy nem árt tudni, hogy a Fox News tulajdonosa a jobboldali-konzervatív ausztrál milliárdos, Rupert Murdoch irányította News Corporation amerikai médiabirodalom. A Fox News leszűkített jobboldali propagandát folytat, karakterét leginkább a Széles Gábor-féle Echo Tv-hez lehetne hasonlítani az összeesküvés-elméletekkel, kétes színvonalú, az objektivitás látszatát is kerülő riportokkal, elemzésekkel.

Szinte alig várjuk az Echo Tv, és más jobboldali magyar sajtótermék leleplező anyagát, amelyben a Fox Newsra hivatkozva lerántják a leplet a fegyverkereskedő, titokban a CIA-val üzletelő Soros Györgyről, és magyarországi kapcsolataikról.

(Kísérőképünkön drMáriás: Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését című képe látható. Akril faroston, 110 x 160 cm, 2013-2014.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik