Pénzügy
idős sofőr (idős, sofőr)

A saját autó a boldog nyugdíjaskor feltétele

24.hu
24.hu

2016. 04. 28. 09:11

Korábban a témában:

 

Az aktív keresők háromnegyede saját autóval szeretne járni, amikor eléri a nyugdíjas éveit – derült ki az OTP Nyugdíjpénztár kalkulátorának eredményeiből. Az érdeklődők 66 százaléka válaszolta, hogy közepes kategóriájú autóval szeretne közlekedni, további 24% drágább, felső kategóriás autóról álmodozik, a kalkulálók 25 százaléka pedig a tömegközlekedést választotta.

A nyaralást illetően már jóval megalkuvóbbak voltak az érdeklődők, 52% évente egy kéthetes balatoni nyaralással is megelégedne. Meglepő módon a legtöbben az étkezésen szeretnének spórolni. A válaszadók 54 százaléka egyáltalán nem szeretne étterembe járni idősebb korában. A megkérdezettek havonta átlagosan mintegy 25 000 forintot költenek élelmiszerre.

A szórakozást a kitöltők 93 százaléka havi egy mozizással és egy legalább középszintű televíziós csomag-előfizetéssel szeretné megoldani.

„Az általunk indított boldognyugdijasok.hu kalkulátor abban különbözik a piacon elérhető számos más eszköztől, hogy nemcsak a kereset alapján várható nyugdíj összegét mutatja meg, hanem tájékoztató jellegű adatokkal arra a kérdésre is választ ad, hogy az érdeklődő által megálmodott nyugdíjas évek mennyibe is kerülnek havi szintre lebontva. Az eredmények – bár csak tájékoztató jellegűek – azt mutatják, hogy az emberek jobban szeretnének élni, mint amit majd megengedhetnek maguknak. A korábbi kutatások is azt mutatják, hogy sokan éppen ezért a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozni szeretnének. Pedig van kényelmesebb megoldás is: ha valaki 45 évesen elkezd félretenni havi 10 000 forintot önkéntes nyugdíjpénztári számlájára, az a nyugdíjkorhatár elérésekor, akár havi 28 000 forinttal egészítheti ki nyugdíját. A legtöbb esetben pedig ennyi hiányzik a vágyott boldog nyugdíjas évekhez” – adott tanácsot az aktív keresők számára a pénztár főosztályvezetője, Horpácsi Krisztina.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.