Pénzügy

A Tesco újabb körben 141 dolgozó bocsát el

tesco(960x640).jpg (Array)
tesco(960x640).jpg (Array)

Újabb átszervezést hajt végre a Tesco Global Áruházak Zrt. A csoportos létszámleépítésben 141 alkalmazott érintett – tudta meg az Origo.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta lapnak, hogy Debrecenben, Pécsen, Tatabányán, Szekszárdon, Szolnokon, Egerben, Győrben, Szegeden, Kecskeméten, Veszprémben és Zalaegerszegen dolgozó kollégákat érint az átszervezés.

A leépítés többek között a személyzeti vezető, humánpolitikaiegység-vezető, HR-adminisztrátor, kereskedelmi tervező, szervező, ügyviteli alkalmazottak munkakörére terjed ki. Ők azok a kollégák, akik a szabadságokat, a pihenőnapokat és a táppénzes papírokat intézték – mondta Bubenkó Csaba.

A Tescónál a nagy átszervezési hullám tavaly indult. Akkor azt jelentették be, hogy több száz ember állása szűnik meg a Tescónál. Összesen 566-an dolgoztak abban a 13 Tesco-üzletben, amelyet feltehetőleg a felügyeleti díj emelése és a vasárnapi zárvatartás miatt zárt be a Tesco. A Tesco azt közölte, 90-en a távozás mellett döntöttek, míg 60 dolgozónak nem tudott állást ajánlani a cég.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik