Pénzügy
quaestor (Array)

Quaestor-ügy: hiányos a Tarsoly elleni vádirat

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 04. 02. 15:06

A Fővárosi Törvényszék hiánypótlást kér az ügyészségtől a Tarsoly Csaba és társai elleni per megindításához.
Korábban a témában:

A Fővárosi Törvényszék megtartotta előkészítő ülését, majd rögtön a vádirat hiányosságainak pótlására hívta fel a Fővárosi Főügyészséget a T. Csaba és társai ellen bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben.

A Fővárosi Törvényszék a tárgyalást előkészítő ülésen megállapította, hogy a vádirat hiányosan tartalmazza a bizonyítási eszközök megjelölését, valamint azt, hogy azok mely cselekmény bizonyítására szolgálnak. A vádirat hiányosságainak pótlására a törvényszék 60 napos határidőt határozott meg. A bíróság a tárgyalást kitűzni, a bizonyítási eljárást megkezdeni és annak menetét meghatározni a vádirat hiányosságainak pótlását követően tudja, írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A vádirat 2016. február 5-én érkezett a Fővárosi Törvényszékre, az ügyészség 11 vádlottal szemben emelt vádat. A kiemelt jelentőségű büntetőügyet a Fővárosi Törvényszék soron kívül tárgyalja. A tárgyalás jelenleg előkészítő szakaszban van: a bíróság márciusban döntött az I. és III. rendű vádlottak előzetes letartóztatásának, valamint a II. rendű vádlott házi őrizetének fenntartásáról, a végzés még nem jogerős.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.