Pénzügy

Megtanult takarékoskodni a magyar

Még mindig pazaroljuk az élelmiszert, de már közel sem annyira, mint 25 éve.

Harmadával kevesebb élelmiszert vesznek a magyar háztartások, mint a rendszerváltás idején – írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva a Népszabadság.

Húsból és húsfélékből 27, tejből, tejtermékből 22, míg tojásból 41,3 százalékkal fogyasztanak kevesebbet a magyar háztartások, mint negyedszázada. Míg a gabonatermékek fogyasztása 21,6 százalékkal esett, mindeközben az 1989-es 3496-ról 2013-ra 2921 kilokalóriára csökkent a napi átlagos fogyasztás.

A cikk megemlíti: a korábbinál jóval kisebb pazarlás ellenére az Eurostat felmérése szerint Magyarországon évente kétmillió tonna élelmiszer kerül a szemétbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik