Pénzügy

Az Audi dolgozói nemet mondtak a cég béremelési ajánlatára

Orbán az Audi-gyárban (orbán viktor, audi)
Orbán az Audi-gyárban (orbán viktor, audi)

Két ajánlattal is előállt az Audi az eheti bértárgyalások során, de a dolgozók képviselete egyikre sem mondott igent. Az ajánlatokban 15-20 ezer forintos béremelést és a béren kívüli juttattatások 95 ezer forintos növelését ígérték – írta a Kisalföld.

Miután hétfőn sztrájkbizottság alakult az Audinál, szerdán tovább folyatódtak a bértárgyalások.

Lőre Péter, a vállalat kommunikációért és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője a lap kérdésére csütörtök este elmondta: a vállalatvezetés két ajánlattal állt a szakszervezet tárgyalóbizottsága elé, de most sem sikerült megállapodásra jutni.

  • az első ajánlat úgy szól, hogy minden munkatárs alapbérét egységesen 15 ezer forinttal megemelik, e mellé pedig a mostani 475 ezer forintos béren kívüli juttatást 570 ezerre növelik;
  • a második ajánlat lényege pedig, hogy a dolgozók alapbérét 15 és 20 ezer forint között emelik meg, amivel körülbelül háromezer audis kaphatott volna 10 százaléknál magasabb fizetésemelést. A magasabb összeg annak a dolgozónak járna, akinek az alapbére az alacsonyabb sávban van. E mellé szintén járna az 570 ezer forint béren kívüli juttatás-keret.

A Kisalföld beszámolója szerint a munkavállalói érdekképviselet egyik ajánlatra sem mondott igent. Innen folytatódnak tovább a tárgyalások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik