Pénzügy

A Waberer’s a menekültválságra fogja, hogy nem növekedett jobban

waberer-s(430x286)(1).jpg (waberer's, )
waberer-s(430x286)(1).jpg (waberer's, )

A Waberer’s International Nyrt. 2015-ben a kedvezőtlen körülmények ellenére is eredményes volt – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A cég tavalyi árbevétele 5,3 százalékkal, 522,5 millió euróra emelkedett, mérleg szerinti eredménye elérte a 12,4 millió eurót, 12,1 százalékkal nőtt a megelőző évhez képest

A cég szerint a nemzetközi közúti fuvarozást a menekültválság nehezítette. A piaci versenyt tovább élezte az orosz embargó következményeként kialakult európai fuvarkapacitás-felesleg is – hangsúlyozta a társaság.

24.hu kommentár

A Waberer’s indoklása a kedvezőtlen külső körülményekről felettébb furcsa, hiszen a benzin, így a gázolaj ára is, soha nem látott mélységben volt tavaly, amin jelentős költséget takaríthatott meg a vállalat, ám erről egy szót sem említenek a közleményben. Ráadásul a cég a kezdetektől fogva azért tud nagyon versenyképes lenni, mert a magyar sofőrjeit – még magyar viszonyokhoz képest is – legendásan alulfizeti, és ez nem változott tavaly sem. Harmadszor – és ez némi magyarázatot adhat a menekültválság és az orosz embargó politikai szintre emelésére a közleményükben – Wáberer György tulajdonos, tavaly júliusban Orbán Viktor közúti fuvarozásért felelős miniszterelnöki megbízottja lett. Wáberer vagyonát 80 milliárd forintra becsülik, ő a kilencedik leggazdagabb magyar. A cég 5700 munkavállalót foglalkoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik