Pénzügy

Orbánt elkapta az ötletroham

A cafeteria készpénzesítését vetette fel Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján. A kormányfő emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság “szétzúzta” a magyar cafeteria-rendszert. Szerinte ezért fel kell vetni, hogy az eddig “rejtett” kettős javadalmazási rendszert nyílttá tegyék.

A magyar kormány zúzta szét a cafeteriapiacot, nem az unió

Mint arról beszámoltunk, a kormány néhány éve erőből, törvényhozással kiszorította a hazai és külföldi cégeket a cafeteriapiacról. Néhány cég nem hagyta annyiban a dolgot, és beperelték az államot az Európai Bíróságnál. A napokban hozott ítéletet a bíróság, így megnyílt a cégek jogalapja a kártérítésre. A magyar állam hamarosan milliárdokat fizethet a cégeknek kártérítésként, elmaradt haszonért.

A miniszterelnök azt is mondta: a 2017-es költségvetés úgy készüljön, hogy csak fejlesztésre lehessen hitelt felvenni, az állam működtetésére és fenntartására pedig ne lehessen többet költeni, mint amennyi rendelkezésre áll. Így lehet elérni a nullás költségvetést – mondta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki rendezvényén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik