Pénzügy

Már készülnek a piacra lépésre a cafeteriás cégek

erzsébet tábor (erzsébet tábor)
erzsébet tábor (erzsébet tábor)

Alig néhány napja mondta ki az Európai Bíróság, hogy a magyar állam 2012-ben jogellenesen szorította ki a cafeteriás cégeket (magyarokat és külföldieket vegyesen), a kisebb hazai cégek máris készülnek a döntés utáni piacra lépésre – tudta meg az Én pénzem.

Lukács Marianna, a Patika-csoport igazgatója (ide tartozik a Multi-Pay is) hangsúlyozta: számukra fontos ítélet született Brüsszelben, mert az két olyan szolgáltatásukat is érinti (Multi-Pay Cafeteria ételfogyasztás és a SZÉP-kártya), amit három évvel ezelőtt kizártak a piacról.

A Multi-Pay például sok partnerét már most arról értesítette, hogy újra aktiválja kártyáján a „munkáltatók körében népszerű ételfogyasztás zsebet”. A társaság 11 ezer ételfogyasztásban érintett kártya-elfogadóhelyét e-mailben már tegnap tájékoztatta.

Mint arról beszámoltunk, az Orbán-kormány súlyos károkat okozott az országnak azzal, hogy “szociális szempontokra” hivatkozva kiszorította a cafeteriás cégeket a piacról 2012-ben. Hiszen most több milliárd forintos kártérítést fizethetnek a hazai és külföldi cafeteriás cégeknek, ha azok beperelik a kormányt (befogják).

Bár a magyar kormány szociálpolitikai intézkedésként próbálta a bíróság előtt beállítani az Erzsébetet, ezt az Európai Bíróság nem fogadta el. Így megnyílt a cégek jogalapja a több milliárdos kártérítésekre a magyar bíróságokon.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik