Pénzügy
Szegenyseg(210x140)(2).jpg (szegénység)

Kettészakadt az ország gazdagokra és szegényekre

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2016. 02. 23. 15:41

Minden eddiginél szélesebbre nyílt a társadalmi olló a szegények és a gazdagok között Magyarországon – derült ki a Deloitte reprezentatív, éves pénzügyi közvélemény-kutatásából.

12 ezer fős, reprezentatív mintán kérdezték a lakosságot pénzügyi szokásaikról, várakozásaikról. Három területet vizsgáltak: megtakarításokat, hitelfelvételt, fogyasztást.

A megtakarításoknál az jött ki, hogy:

  • egy év alatt 10,1 százalékra csökkent a megtakarítással rendelkezők száma.
  • 56,6 százalékra nőtt azok aránya, akik biztosan nem tudnak megtakarítani semmit a fizetésükből 2016-ban.

Vagyis a társadalom többsége annyira keveset keres, hogy abból semmit nem tud félrerakni. És a helyzet látványosan romlott tavalyhoz képest.

A kutatás szerint a megtakarítások aránya folyamatosan nő. Ez csak azzal magyarázható, hogy a gazdagok egyre többet tudnak félrerakni. Vagyis, aki nem tud kijönni a fizetéséből, az nem is tud félrerakni semmit belőle. Aki viszont gazdag, az egyre többet rak félre, ebből fakad a növekmény.

A kutatást ismertető sajtóbeszélgetésen elhangzott: kevesebb embernek van több megtakarítása, vagyis a gazdagok gazdagodnak, a szegények pedig szegényednek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.