Pénzügy

Csak adószámmal lehet valaki Uber-sofőr

Február 1-jétől kezdve csak olyan autóspartnerek használhatják az Ubert, akik feltöltötték az Uber platformjára vállalkozói adószámukat és adataikat – közölte a cég az Index szerint. A cég a taxistüntetésre és a kormány elvárásaira reagálva egy akciótervet dolgozott ki, amelyet ma élesítettek.

  • Ezzel párhuzamosan mától kezdődően minden egyes utazásról az Uber rendszere elektronikus, áfás számlát állít ki az autóspartner nevében. Ez a számla megfelel a magyar előírásoknak.
  • Az Uber rendszerében nincs feketefuvar, hiszen a használata teljesen készpénzmentes. Az autóspartnerek a díjak rájuk eső részét magyarországi bankszámlájukra utalva kapják meg.
  • Aki Uberrel utazik, annak biztosítása is van: 5 millió dollár – vagyis közel másfél milliárd forint – felelősségbiztosítás fedez minden Uberes utazást.

A cég nagyon is beleáll a kifehérítésbe: azt mondják, techológiájuk alkalmas arra, hogy transzparenssé tegyen, “kifehérítsen” egy olyan üzletágat, amely a közelmúltig hagyományosan készpénzalapú volt és sokak által a “szürke” zónába sorolt – írja az Index.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik