Pénzügy

Áder János derekasan növelte vagyonát

Jól rakja félre a fizetését a köztársasági elnök, akinek ezért szépen duzzad a folyószámlája. Ingatlanja továbbra sincs, de azért olykor kap ajándékokat.

Növelte megtakarításainak értékét Áder János köztársasági elnök, aki Orbán Viktor kormányfő után másodikként hozta nyilvánosságra vagyonnyilatkozatát. Áder ingatlanjainak száma nem változott, egy budapesti társasház egy részét és egy kisoroszi családi házat birtokol fele- illetve negyedrészben.

Autója, motorja, hajója, nagy értékű egyéb tárgya nincs (kivéve azokat a nem részletezett ajándéktárgyakat, amiket mint köztársasági elnök kap a “diplomáciai kapcsolattartás” közben).

Lássuk a befektetéseket!

  • Ádernek változatlanul van egy forint folyószámlája, amit elég derekasan megnövelt tavaly óta: 4 558 000 forint pihen a számlán, 3 millióval több, mint tavaly.
  • Tartós befektetési értékpapír számlájára sokat nem tett, most 974 021 és 1 531 500 forint van itt, de ezen összegek nem nőttek jelentősen 2015-höz képest.
  • Euro pénzpiaci befektetési jegyben 28 471 eurót (azaz kb. 8,88 millió forintot) és 3304 dollárt (kb. 1 millió forintot) tárol, csak az euróban tartott összeg csökkent picit, a dollárköteg érintetlen.
  • ING 027 jelű Euro Alap életbitosításában szép nagy summa, 110 407 euró (34,45 millió forint) van, ez közel 3000 euróval több, mint tavaly.
  • Végül az elnök rendelkezik prémium államkötvénnyel is, picivel kevesebb értékben, mint tavaly (997 700 forint).

Hétfőn a képviselői vagyonnyilatkozatokkal folytatódik a parádé, kövessék nálunk az ingatlanok és ingóságok táncát!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik