Pénzügy

Újabb szégyenlistán a legnagyobb adósok

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 01. 27. 18:06

2015 végén 3624 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2899 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 36,24 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 289,9 milliárd forinttal tartoztak 2015 végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 326,14 milliárd forintra rúgott. (Mielőtt kölcsönad egy nagyobb összeget érdemes itt ellenőrizni) A valóságos tartozás azonban ennél nagyobb, hiszen vannak milliárdos tartozású cégek és olyan magánszemélyek is, akikkel szemben százmilliós követelése van az adóhatóságnak.

Az adóhatóság negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

A tartósan nagy összeggel tartozó nem magánszemély adózók közül 608 működik, illetve csődeljárás alatt áll, 590 kényszertörlés alatt, 1598 felszámolás alatt, 103 pedig végelszámolás alatt van.

A cégek és intézmények között továbbra is gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető. A tartós adósok között van például a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt., a Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft., a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft., a Herz Szalámigyár Zrt., a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt., a Magyar Mozgókép Közalapítvány vagy például a Marina Part Contruction Ingatlanfejlesztő Kft.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.