Pénzügy

Kamuadatokkal szerzett 25-ször szocpoltámogatást

szocpol (szocpol)
szocpol (szocpol)
A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy mosonmagyaróvári takarékszövetkezeti kirendeltség-vezetővel szemben, aki 2006 és 2013 között 25 alkalommal használt fel valótlan adatokat „szocpol”-támogatásokhoz. A jelenleg 57 éves nő ezzel több mint 27 millió forint kárt okozott a költségvetésnek.

A vádlott olyan formanyomtatványokat küldött a kirendeltségből a központba, melyek lakásépítési-, vásárlási és utólag született gyermek után járó támogatások igényeit tartalmazták. Csakhogy valótlan adatokkal.

Az iratok egy részén ugyanis a valós ügyfelek nevében, de általuk nem igényelt támogatást, vagy az igényeltnél nagyobb támogatást tüntetett fel, illetve az is előfordult, hogy nemlétező ügyfeleknek igényelt támogatást.

Több mint 27 millió forintot szerzett magának

A Magyar Államkincstár adatai szerint az elkövető 27 701 525 forintot utalt jogosulatlanul a takarékszövetkezeti kirendeltségbe, majd onnan a saját számláira.

Az ügyészség jelentős kárt okozó folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a nőt. 2-12 év közötti szabadságvesztés lehet a büntetése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik