Pénzügy
munkaber(430x286).jpg (munkabér, apró, pénz)

Késik a tanárok, orvosok fizetése, így magyarázkodik a MÁK

24.hu
24.hu

2016. 01. 14. 13:43

Mint arról beszámoltunk, késnek a közszféra munkabér-kifizetései. A Magyar Államkincstár (MÁK) most megindokolta, miért.

A MÁK közleményében azt írta az MTI tudósításában, hogy minden hónapban mintegy 13 ezer intézmény, csaknem 900 ezer munkavállaló részére számfejtenek bért.

Emlékeztettek: létrehozták a kira.info@allamkincstar.gov.hu e-mail címet annak érdekében, hogy az esedékes illetményükkel kapcsolatban “anomáliát érzékelő” állampolgárok a lehető leggyorsabban kapjanak választ észrevételeikre.

Kiemelték, hogy soron kívül kivizsgálják a bejelentéseket a megyei igazgatóságok. Hangsúlyozták: közös a céljuk a szakszervezetekkel, azt szeretnék, hogy a közszféra dolgozói pontosan számfejtve és határidőben kapják meg bérüket.

Ahol megállapítható, hogy számfejtési és nem likviditási hiba történt, ott soron kívül, hóközi számfejtés keretében korrigálják, és a korrigált állományt megküldik az érintett intézmény részére, amely ezután utalhatja az illetményt az érintett munkavállalónak” – tették hozzá.

A MÁK nyitott a párbeszédre, a szakszervezeti kérésnek megfelelően a jövő héten lehetőséget biztosítanak erre – írták, hozzáfűzve: a szervezet továbbra is azon dolgozik, hogy a csaknem 900 ezer érintett a jogszabályi előírásoknak megfelelően megkapja illetményét.

A MÁK csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy előzőleg Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke sajtótájékoztatón azt mondta: a MOSZ azonnali egyeztetést kezdeményez a MÁK-nál a közszféra bérkifizetéséről, mert a tagság továbbra is problémát jelez. Palkovics Imre hangsúlyozta, egyetlen munkavállalót sem érhet hátrány a bérszámfejtési rendszer hibájából.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young desperate man in casual clothes abandoned lost in depression sitting on ground street concrete stairs alone suffering emotional pain, sadness, looking sick in grunge lighting
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.