Pénzügy

Bíróság: 644 Mahir-oszlop maradhat a helyén

Megszületett a Fővárosi Törvényszék végzése a Mahir hirdetőoszlopairól: a döntés értelmében a főváros nem folytathatja a bontást – írta a Magyar Nemzet. 644 oszlop tekintetében a fővárosnak biztosítani kell a Mahir Citiposter Kft. számára a korábbi szerződés szerinti közterület használatot.

A Törvényszék hivatkozott arra is, hogy a perben rendelkezésre álló adatok és bizonyítékok alapján, a MAHIR Főváros részére nyújtott ellenszolgáltatása – mivel azzal kapcsolatban a Főváros tíz éven át kifogást nem emelt – a piaci árakhoz képest lényegesen nem térhet el.

Délelőtt arról írtunk, hogy zavar támadt a Mahir háza táján, hiszen a Mahir felerészben tulajdonos német cége (euroAWK) sajtóközleményt adott ki, miszerint ők nem indítottak nemzetközi és hazai pereket, és nem is terveznek ilyeneket indítani a Főváros ellen.

Kérdésünkre válaszolva Magyar György azt mondta a 24.hu-nak, hogy tudomása szerint a német bejegyzésű cég saját ügyvédet fogadott fel, amelynek más a jogi stratégiája, mint a Simicska-féle cégnek.

Az ügy hátteréről ebben a cikkünkben is olvashat, amelyben részletesen bemutatjuk a Fővárosra nézve meglehetősen előnytelen, 25 évre kötött Mahir-szerződést is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik