Pénzügy

Többletpénzt kaphatnak a belföldi sofőrök

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 12. 29. 17:38

A munkavállalót januártól is legalább napi 500 forint napidíj illeti meg belföldi kiküldetéskor, a gépkocsivezetők napidíj-átalányt kaphatnak, amelynek összege háromezer forint.

Jelenleg a napidíj az élelmezéssel kapcsolatos többletköltséget fedezi, a Magyar Közlönyben megjelent új rendelet viszont egyszerűen csak többletköltséget említ. Emiatt kimaradt az az előírás, hogy ha a szálloda számla a kötelező reggeli árát is tartalmazza, akkor 20 százalékkal csökkenteni kell a napidíjat.

Változatlan maradt az a szabály is, ha a rendszeresen kiküldetést teljesítő munkavállalónak a munkáltató havi átalányt állapíthat meg. Ennek az összegét az egy napra megállapított napidíj-átalány és a havi átlagban kiküldetésben töltött naptári napok figyelembevételével kell meghatározni.

Eddig nem létezett, új előírás vonatkozik – a hat órát meghaladó kiküldetés esetén – a belföldi közúti árufuvarozásban és személyszállításban gépkocsivezetőként és árukísérőként foglalkoztatottakra. Számukra a napidíj-átalány háromezer forint, feltéve, hogy a munkáltató – a kiküldetés többletköltségeire tekintettel – más juttatást nem ad nekik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.