Pénzügy

Súlyos milliárdokat fizet az Apple az Ericssonnak

tn-iot1 (Array)
tn-iot1 (Array)

De ez nem per vagy ilyesmi, hanem egy globális szabadalmi licencmegállapodás a két vállalat  között. Ami egyben le is zárja a közöttük húzódó néhány szabadalmi pereket.

A hétéves paktum részeként az Apple egy kezdeti összeget utal át az Ericssonnak, ezután pedig folyamatos jogdíjakat fizet. A szerződés konkrét feltételei bizalmasak – adta hírül a magyar Ericcson sajtóközleménye.

Annyit lehet tudni, hogy:

  • A vállalatok többféle technológiai területen fognak együttműködni, beleértve az 5G fejlesztését, a videohálózat-forgalom kezelését és a vezeték nélküli hálózatok optimalizációját.
  • A megegyezés miatt az Ericsson becslése szerint a 2015-ös IPR-bevételek 13-14 milliárd svéd koronára fognak rúgni. Ebből gondoljuk, hogy az Apple súlyos milliárdokat fizet a svéd vállalatnak.

Az Ericsson világvezető megoldásszállító a kommunkiációs technológiák és szolgáltatások piacán. Az 1876-ban alapított Ericsson székhelye Stockholmban található (Svédország). 2014-ben a cég nettó értékesítése 228,0 milliárd SEK (33,1 milliárd USD) volt. Az Ericsson részvényeit a stockholmi NASDAQ OMX és a new york-i NASDAQ értéktőzsdéken jegyzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik