Pénzügy

Cristiano Ronaldo hoteltulajdonos lett

Mindig is arról álmodott hogy saját hotelja legyen, legalábbis ezt mondta Cristiano Ronaldo azután, hogy nyilvánosságra hozta, 40 millió dollárt fektetett négy hotelbe, amelyeket Portugália legnagyobb turisztikai vállalata, a Pestana csoport fejlesztett – írta a CNBC nyomán a Short.

A hotelek négy, Cristiano számára fontos városban találhatóak, szülőhelyén Funchalban, Lisszabonban ahol profi pályafutását kezdte, Madridban ahol jelenleg is játszik, valamint New Yorkban, figyelembe véve az amerikai profi labdarúgó ligát. Ezzel a beruházással a focista a Pestana nemzetközi hotellánc részvényese lesz, ez az első olyan befektetése, amely kívül esik a divat és sport szegmensen.

Ronaldo biztos abban, hogy a nevével fémjelzett hotelek képesek megküzdeni az iparág számára veszélyt jelentő faktorokkal, például az egyre komolyabb konkurenciának számító Airbnb-vel.

A 40 millió dolláros kiadás nem fogja csődbe vinni Ronaldót, akinek a vagyonát 223 millió dollárra becsülik, ezzel idén ő a világ leggazdagabb futballistája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik