Pénzügy

Vége a liechtensteini bankszámlák titkos kezelésének

24.hu
24.hu

2015. 12. 03. 08:32

Korábban a témában:

Az Európai Unió és Liechtenstein 2018-tól automatikusan megosztja egymással az állampolgáraik bankszámláival kapcsolatos információkat – erről az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén született döntés. A liechtensteini bankok jelenleg titkosan kezelik az uniós állampolgárok számláit.

A megállapodás szerint Liechtenstein szigorítja és összhangba hozza pénzügyi szabályozásait az EU-ban 2014 márciusa óta érvényben lévő szabályozással. A megosztandó információk közt a kamatjövedelem, az osztalék, a számlaegyenleg és a pénzügyi eszközök eladásából származó bevétel is szerepel.

Az EU és Liechtenstein 2015-ben állapodott meg az adócsalások és adóelkerülés visszaszorításáról. A 2016. január 1-jével hatályba lépő jogszabály értelmében

a tagállamok és Liechtenstein adóhatóságai beazonosíthatják az érintett adófizetőt, határokon átnyúlva is érvényesíthetik adószabályaikat, felmérhetik az adóelkerülés valószínűségét

– közölte honlapján az EP.

Tovább dolgozik a TAXE

A plenáris ülésen a képviselők arról is döntést hoztak, hogy a nemzeti adókedvezményeket vizsgáló TAXE különbizottsága december 2-tól további hat hónapon át folytathatja munkáját. A bizottság a káros társaságiadó-rendszerekkel és kivetési gyakorlatokkal foglalkozik Európában és világszinten.

A különbizottság többek között áttekinti az Európai Bizottság az állami támogatások és az adózás terén végzett munkáját, megvizsgálja, hogyan alkalmazzák a tagállamok az adószabályokat, és a vállalatok agresszív adótervezésével is foglalkozik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.