Pénzügy
facebook-mark-zuckerberg(210x140)(1).jpg (facebook, kibocsátás, nasdaq, közösségi oldal,)

Vajon hány felcsúti stadion épülhetne Zuckerberg adományából?

24.hu
24.hu

2015. 12. 02. 16:40

Korábban a témában:

Mark Zuckerberg és felesége Priscilla Chan 45 milliárd dollárt adományozott saját, még nem létező alapítványuknak, a Chan Zuckerberg Initiative-nak.

Ez a pénz forintra átszámolva a magyar GDP több mint harmadának felel meg.

Megnéztük, mire lehetne elég ez a felfoghatatlan, 13 185 milliárd forint magyar viszonyok között. Íme, a 24.hu listája!

Mark Zuckerberg, Priscilla Chan és Max (forrás: Facebook)
Mark Zuckerberg, Priscilla Chan és Max (forrás: Facebook)

A Zuckerberg család pénzéből:

 • Farkas Flórián több ezerszer körülautózhatná a Földet a szolgálati gépkocsijával, melynek üzemanyagköltsége 2014. január 1. és 2014. október 31. között 3 millió 557 ezer 17 forint volt (vagy vehetne magának 132 ezer darab olyan százmilliós villát, amelynek kulcsait még mindig nem adta vissza)
 • 325 ezerszer lehetne kibérelni / megvenni egy évre Berki „Herevasaló” Krisztiánt (aki évente 40 milliót kaszál a TV2-től)
 • 106-szor lehetne leforgatni a magyar Csillagok Háborúját (a film költségét – rendező: Goda Krisztina; főszereplők: Csányi Sándor, Rékasi Károly, Jakab Juli – marketinggel együtt 423 millió dollárra becsüljük)
 • 17 db magyar olimpiát lehetne rendezni, ebből a Marsra is jutna egy (774 milliárd a budapesti olimpia – erősen alulbecsült – költsége)
 • 3393 darab felcsúti Pancho Aréna épülhetne az egész országban, de még exportálni is lehetne a stadionépítést Nyugatra, Keletre, Délre, és Északra is, ha úgy alakul (3,9 milliárd forintba kerül egy aréna)
 • 602 darab magyar határzárat lehetne felhúzni a világ összes határára (22 milliárd egy határzár), de legjobb lenne a Földön élő összes embert körbevenni egy személyes határzárral
 • 4 és félszer lehetne kifizetni belőle az összes magyar lakáshitelét, bár ez nem annyira vicces (a forintosítás utáni lakáshitel állomány 3070 milliárdra apadt, 2015. június 30-i adat.)
 • 66-szor lehetne kártalanítani a Quaestor-ügyfeleit (a kár nagyjából 200 milliárd forint volt)
 • sajnos, a magyar vidéknek viszont csak egyszer lenne elég Zucki pénze, hiszen a hazánkat “ismét megtámadó” Brüsszel pontosan 1300 milliárd forintnyi eurót ad nekünk agrártámogatásokra 8 évre lebontva)
 • elképzelhetetlenül sok lélegeztető gépet lehetne belőle vásárolni
 • végezetül, ha Zucki minden pénzét arra költenénk, hogy megtoljunk vele egy 24.hu Facebook-posztot, mekkora lenne már a reachünk!

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.