Pénzügy
bkv-busz-sofor(960x640)(1).jpg (Array)

Korkedvezményes nyugdíj – hiába ígérte a kormány, semmi érdemi nem történt

24.hu
24.hu

2015. 12. 02. 15:14

Korábban a témában:

A közlekedési ágazatban dolgozó szakszervezetek többsége akcióegységbe tömörülve követeli a korkedvezményes nyugdíj rendszerének kidolgozását és mielőbbi bevezetését. Az LMP egyetért a korkedvezményes nyugdíj visszavezetésének szükségességével, ezért támogatja a szakszervezetek kezdeményezését.

Tavaly ilyenkor ígért lépéseket a kormány , de nem lett belőle semmi

A kormány a tavalyi bértárgyalások során azt ígérte a munkavállalóknak, hogy egyeztetések kezdődnek a fokozott terhelésnek kitett dolgozók helyzetének javításáról, aminek eredményét még tavasszal a parlament elé viszik. Az egyeztetések elmaradtak, érdemi lépések azóta sem történtek.

A korhatár előtti nyugdíjak megszüntetése elsősorban a férfiakat érintette, azokat, akik egészségre ártalmas, a szervezet fokozott megterhelésével járó munkakörben dolgoznak. Tény, hogy a korábbi munkaköri lista elavult, felülvizsgálatra szorul, de ez nem jelenti azt, hogy a rendszer okafogyottá vált.

Az LMP szerint ezért szükség van a korkedvezményes nyugdíjazás rendszerének visszaállítására. Vissza kell adni a nyugdíjukat azoknak, akiket 2012. január elsejétől megfosztott a kormány a korhatár előtt megszerzett nyugdíjjogosultságuktól! A korkedvezmény új rendszerének kialakításáig meg kell hosszabbítani a jogosultságszerzési időt! Lehetővé kell tenni azoknak a nyugdíjba vonulást, akik már rendelkeznek elegendő korkedvezményre jogosító szolgálati idővel!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.