Pénzügy

Új magyar fejlesztés – elindult az online változásbejelentő

tn-ob (technet, online, internet, bank, pénz, védelem, biztonság)
tn-ob (technet, online, internet, bank, pénz, védelem, biztonság)

Elindult a változásbejelentő.hu, ami egy magyar startup fejlesztése. Azt tudja, hogy minimális díj ellenében kényelmes közműátírást és adatváltozás-bejelentést biztosít az ügyfeleknek.

Az adatváltozásokat a közigazgatás megfelelően kezeli, de azokat a különböző szolgáltatóknál is be kell jelenteni. Erről viszont sokan elfeledkeznek, vagy nem vállalják a hosszas procedúrát, így fordulhat elő, hogy nem egyeznek az adatok a különböző iratokon, vagy a küldemények még egy régi címre érkeznek.

A szolgáltatás elsősorban azoknak ajánlott, akik egy minimális díj ellenében, regisztráció után egyetlen helyen, kényelmesen, gyorsan szeretnék intézni a hivatalos ügyeiket. Cserébe nem kell sorbaállniuk a postán vagy máshol, és bonyolult űrlapokat kitölteniük.

Többek között ezeket az ügyeket intézhetik:

  • költözés utáni közműátírás
  • házasságkötés vagy válás utáni névváltoztatás
  • cégek székhelye vagy telephelye megváltozásának
  • cégnév-módosítás

Az alkalmazás segítségével az adatváltozásokat olyan közüzemi szolgáltatóknál lehet bejelenteni, mint a díjbeszedők, gázszolgáltatók, hulladékkezelők, kéményseprő-ipari közszolgáltatók, távhőszolgáltatók, villamosenergia-szolgáltatók, továbbá víz- és csatornaszolgáltatók. Országszerte közel 100 közműcégnél lehet így bejelenteni az adatokat. Emellett folyamatosan zajlik az elérhető szolgáltatói kör bővítése.

Néhány példa a díjszabásra magánszemélyeknek:

  • közműátírás = bruttó 1.795 Ft
  • adatváltozás = bruttó 295 Ft

Cégeknek, ügyvédi irodáknak is hasznos az alkalmazás, nekik külön díjszabás, illetve csomagok alapján dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik