Pénzügy

Magyar könyvvizsgáló lett a világ legjobbja a legrangosabb adózási vizsgán

24.hu
24.hu

2015. 11. 05. 15:03

Tóth Csilla, a senior KPMG könyvvizsgálója az F6 Adózás vizsgán nyújtott kiemelkedő szereplésével elnyerte a Global Prize Winner díjat, amelyet a világszerte megrendezett ACCA vizsgákon globálisan a legjobb eredményt elérő diáknak ítélnek meg – írta a szervezet közleménye.

Tóth Csilla ACCA Global Prize Winner

Nem volt egyszerű egyensúlyozni a munkámat és a tanulmányaimat, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó eredményt sikerült elérnem. Az ACCA vizsgákra való felkészülés során megszerzett tudás segít, hogy a szakmámban a lehető legmagasabb szintre jussak” – mondta el Tóth Csilla.

Az ACCA minősítéshez és így az ACCA-tagsághoz legalább 3 év szakmai tapasztalat szükséges, ezen felül a jelentkezőknek 16 tárgyból 14 írásos vizsgát kell sikeresen letenniük, valamint el kell végezniük egy szakmai etikai képzést is.

Magyarországon 1995 óta lehet az ACCA vizsgáin részt venni. A szervezet rendszeresen tart szemináriumokat és más rendezvényeket hazánkban, így a tagok gyakran találkozhatnak pénzügyi és számviteli szakmabeli kollégáikkal és az üzleti világ szereplőivel.

Magyarországon 436 pénzügyi szakember ACCA-tag, ebből 241 – köztük számos pénzügyi és gazdasági vezető – a magasabb szintű FCAA minősítéssel is rendelkezik. Az FCAA cím megszerzéséhez legalább 5 év szakmai tapasztalat, az etikai kódex betartása és szakmai továbbképzések elvégzése szükséges. Az ACCA 178 000 taggal és 455 000 diákkal világszerte globálisan is a legnagyobb nemzetközi szakmai szervezet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.