Pénzügy
temetés (Array)

Drága a végtisztesség, de a biztosítók fantáziát látnak benne

24.hu
24.hu

2015. 10. 29. 14:50

Így halottak napja előtt nagyon is aktuális a téma, hogy mennyibe is kerül a temetés, valamint hogy ki és miből fogja nekik megadni a végtisztességet, ha majd odakerülünk. Ennek járt utána a Pénzcentrum.hu, és egy érdekes, felfutóban lévő „előtakarékossági” konstrukcióra is felhívta a figyelmet.

Minél többet fizet, annál többet térítenek

A kegyeleti biztosítás lényege: függetlenül attól, hogy az ügyfél a haláláig ténylegesen mennyi időn keresztül fizette a biztosítás díját, előre meghatározott összeget fizetnek ki a kedvezményezettnek (annak hiányában az örökösnek). A szolgáltatók a legtöbbször eltekintenek az előzetes egészségügyi vizsgálattól, inkább egy rövid – általában 1-3 éves – várakozási időszakot írnak elő, amelynek során korlátozottan térítenek – írta a portál.

A kifizetett biztosítási összeg pedig alapvetően a belépési életkortól és a havonta fizetett díj összegétől függ. Ha például valaki 56 évesen havi 3000 forint körüli összeget fizet, az elég félmilliós térítésért, de ugyanehhez 70 éves kortól már havi 5700 forintot kell befizetni.

A kegyeleti biztosításokat a legtöbb esetben 50 és 80 éves belépési kor között kínálják a biztosítótársaságok

Ha részletesebben is kíváncsi, kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.