Pénzügy

60 milliárdot hozott a kiválasztottaknak Rogán ötlete

allamkotveny(430x286)(2).jpg (Array)
allamkotveny(430x286)(2).jpg (Array)

Letelepedési biznisz offshore háttérrel

Amióta 2013 nyara óta (Rogán Antal javaslatára) lehetőség van rá, már 2705 külföldi szerzett magyarországi tartózkodási engedélyt a letelepedési kötvény megvásárlásával, amelyhez még hozzájött a 4568 családtag is – írta a Népszabadság. Döntő hányaduk Kínából érkezett. Ez a 7273 személy egyébként nyolcszor annyi befogadott személyt jelent, mint amennyi menedékkérőnek ugyanebben az időszakban menekült, vagy oltalmazott státust adtak – derítette ki a lap.

Mai árfolyamon eddig 230 milliárd forintnyi letelepedési kötvényt jegyeztek, amiből 205 milliárd forint a költségvetésbe folyt be. A többi 25 milliárd pedig a közvetítőket gazdagította, akik összességében mintegy 60 milliárd forintot kereshettek az üzleten.

Az értékpapír egyébként kamatot nem ad, tehát akik megvásárolják, anyagilag nem nyernek vele, és öt év után visszakaphatják. Cserébe egy életre szóló letelepedési okmányt kapnak, amivel vízum nélkül juthatnak be az unióba.

A letelepedési kötvény diszkontot ad, a közvetítőknek. A kiválasztottaknak. Vagyis végül is az üzleten az állam alig nyer. Kattintson a részletekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik