Pénzügy
Competition

Vastagabb lett idén a dolgozók pénztárcája

24.hu
24.hu

2015. 10. 05. 10:39

  • Jelentős reálbér-növekedés volt 2015-ben: 2,3 százalék.
  • Előretörnek a termelő vállalatok.
  • Hangsúlyosabbá vált a teljesítmény-alapú juttatás.
Korábban a témában:

Átlagosan 2,6 százalékkal nőttek a bérek 2015-ben a Hay Group független tanácsadó cég bérpiaci felmérése szerint. A tervek szerint idén alig 0,3 százalékos lesz az infláció, s ha ez megvalósul, akkor év végéig 2,3 százalékos reálbér-növekedés realizálódik Magyarországon.

A legfukarabb cégek lettek a legbőkezűbbek

Átrendeződött az ágazatok hierarchiája is: az ipari vállalatok idén is átlag feletti fizetésemelést adtak dolgozóiknak, folytatva egy többéves trendet. Régebben a legfukarabb vállalatok közé tartoztak. Ráadásul a termelővállalatok között jóval az országos átlag alatti a béreket befagyasztó cégek aránya.

– Mindennek az is az oka, hogy ezek a cégek már nemcsak a mérnökök, hanem a fizikai dolgozók és operátorok körében is egyre súlyosabb munkaerőhiánnyal küzdenek – mondja Magyar Szilvia, a Hay Group szenior tanácsadója.

Nem csillapodik viszont a pénzügyi válság hatása: még a legtöbb bért emelő pénzügyi vállalatok is csak az átlag alatti fizetésemelést tudtak végrehajtani.

Valamit valamiért

Az utóbbi években egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak az alapbéren kívüli juttatások. A teljesítmény-alapú bónuszok néhány évvel ezelőtt az összes munkavállaló átlagát tekintve a fizetési csomagnak csupán 7 százalékát tették ki, mára ez a szám 9,5 százalékra kúszott fel.

A válság óta folyamatosan növekszik a ténylegesen kifizetett bónuszok aránya is, ami azt jelenti, hogy a kitűzött célokat nagyobb arányban tudják teljesíteni a munkavállalók és a vállalatok. A Hay Group elemzői várakozásai szerint ez a trend jövőre is folytatódhat.

Sokan, de keveset

A béren kívüli juttatások sztárja továbbra is a cafeteria, a rugalmas juttatási rendszer, amelyben meghatározott keretösszegen belül különböző elemeket (SZÉP-kártya, Erzsébet-utalvány, nyugdíjpénztári hozzájárulás, közlekedési támogatás, stb.) választhat a munkavállaló.

E juttatás esetében a kulcsot a bruttó keretösszeg mértéke jelenti, amelyet a felmérésben részt vevő vállalatok jelentős hányada – mintegy 20 százaléka – emelt meg, viszont az emelés mértéke csak kismértékű volt, átlagosan 3 százalék. Ez alapján a cafeteria bruttó értéke az összes munkavállaló átlagát tekintve évi 337 ezer forint.

2016: lassuló javulás

A jövő évi előrejelzés már kevésbé kecsegtető. 2016-ra ugyanis az elemzők 2,3 százalékos inflációt jósolnak, a tervezett béremelés mértéke viszont csak 3 százalék körüli lesz. A reálbér-növekedés tehát folytatódik ugyan, de jelentősen lelassulva.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.