Pénzügy

Csaltak az uniós pénzekkel, ezért kellett variálniuk Lázáréknak

24.hu
24.hu

2015. 10. 05. 15:14

A napokban jelent meg a Magyar Közlönyben az a jogszabály-módosítás, amellyel az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség korrigálta a fiatal gazdák induló támogatására idén tavasszal megjelent saját rendeletét – írta az Agrárszektor.hu.

A változtatások lényege, hogy mostantól úgynevezett mesterséges körülmények létrehozásának kell tekinteni, ha pályázati részvételi feltételként három vagy több, közeli hozzátartozónak nem minősülő személy ugyanazt az ingatlant jelölte meg életvitelszerű tartózkodási helyként.

A Miniszterelnökség azért módosította tavasszal megjelent saját rendeletét, hogy a fiatal gazdák idei támogatási pályázatán kiszűrhessék a csalókat. A gond az volt, hogy esetenként feltűnően sokan ugyanazt az ingatlant – főként tanyát – jelölték meg életvitelszerű tartózkodási helyként, mivel így pluszpontokat kaphattak a pályázatokon.

Az idén azért fordulhattak elő korábban nem tapasztalt mértékű visszaélések, mert az eddigi kondíciókkal utoljára hirdettek ilyen pályázatot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.