Pénzügy

Elképesztő lakásajánlatokra bukkantunk Csepelen

A Balla Ingatlanirodák elemzése szerint bár Dél-Pesten, és a környező településeken (Dunaharaszti, Szigetszentmiklós) nem dübörög már úgy az ingatlanpiac, mint pár hónappal ezelőtt, viszont szerintük Csepelen minden meghirdetett lakásra találnak vevőt az ingatlanközvetítők. Ráadásul magasabb áron, mint egy évvel korábban.

A vevők nagyjából 70 százaléka inkább felújítandó lakást akar vásárolni, és csak 30 százalék szeretne a készbe költözni, úgy hogy lehetőleg már semmihez se kelljen hozzányúlnia.

Körülnéztünk, milyen Csepelen most a kínálat. Aki most oda szeretne költözni, az több mint 400 ajánlatot talál a Költözzbe.hu oldalán, köztük olyanokat is, amelyekhez nemigen kell hozzányúlni, és olyanokat is, amelyekre ráfér a felújítás. Sőt, olyan „téglalakást” is árulnak, amely még el sem készült.

Csinos ikerház

Remek fotókkal tették fel az oldalra ezt a vidám színekkel kialakított, bőséges leírással ellátott 180 négyzetméteres, háromszintes, 4 szobás, 2 fürdőszobás házat, amihez 286 négyzetméteres telek is tartozik. Azt írják, a tulajdonos saját magának építette, és minőségi anyagokból készült. A fűtés cirkóval, padlófűtéssel, hőtárolós radiátorokkal kombinált (átalány 17 500 forint). A garázsban két autó fér el, és a szuterén akár vállalkozás céljára is hasznosítható – írják többek között.

09.22. ikerház

39,8 millió forintot kérnek érte, ami 18 százalékkal kedvezőbb négyzetméterre, mint a többi 4 szobás ikerházért kért ár átlagban a kerületben.

Eladó „téglalakás”

Ilyenből nem is egyet hirdetnek. Amit kiválasztottunk, arról pl. azt írják, hogy 80 négyzetméteres. Valójában egy 2011-ben elkezdett tetőtér-beépítés vázáról van szó. Ez világosan látszik a képeken is egyébként. A tervek, engedélyek azt írják, megvannak, a tartószerkezeteket megépítették, és az egyedi gázfűtés kiépítését előkészítették. A pazar panorámát már látni lehet, az intim teraszt pedig oda lehet képzelni.

09.22. tetőtér

Az ár is ehhez mért: 3 millió forint.

“Zöld ház”

A feltöltött fotók csapnivalóak (zöldek és roppant homályosak) ennél a 34 négyzetméteres 1 szobás lakásnál, így nemigen adnak támpontot. Annyi derül ki róla a leírásból, hogy 4 méteres a belmagassága, energiatakarékos hőtárolós villanykályhával fűthető, 7000 forint a közös költsége, és ugyan utcára néz, de az eladó szerint nemigen van gyalogos forgalom. És arra bátorítja a leendő vevőt, hogy tegyen ajánlatot.

09.22. zöld

4 millióról hamar 3,9-ra ment le az ára még nyáron – ez azt jelenti, hogy feleannyit kér a tulaj, mint a többi eladó a hasonló szobaszámú téglalakásáért.

Felújítandó

Szintén 34 négyzetméteres ez a vállaltan felújítandó egyszobás téglalakás, amelyben a tulaj szerint galériát is ki lehet alakítani. Kis kert is tartozik hozzá.

09.22. felújítandó

4,4 millió forintra tartják, és ebben nyilván vastagon benne van az is, hogy aki beköltözik, annak még kell költenie a felújításra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik