Pénzügy
gazdagsag(430x286).jpg (Array)

Hajjaj, már a gazdag fiatalok is rettegnek a nyugdíj miatt

24.hu
24.hu

2015. 09. 28. 12:41

Korábban a témában:

A lakosság mind szélesebb köre mozdul el a kockázatosabb befektetések felé és egyre többen gondolják úgy, hogy a befektetéseik menedzselését és a befektetési döntéseket inkább a privátbankárukra bíznák – derül ki többek között a Portfolio.hu interjújából, melyet az UniCredit Private Banking igazgatójával, Köles Gyöngyvérrel készítettek.

Magyarországon 5-10 év múlva már a fiatal vagyonosok lesznek túlsúlyban a privátbanki ügyfelek körében, az ő megjelenésükkel az eddiginél is jobban felértékelődik majd a privátbanki szolgáltatások online elérhetősége. Meglepő ugyanakkor a nemzetközi kutatások tanúsága szerint, hogy még a fiatalabb vagyonosok is aggódnak a nyugdíjas éveik életszínvonala miatt.

Mitől félnek igazán a fiatalabb vagyonosok?

A második generáció félelmei világszerte négy nagyon fontos kérdés körül koncentrálódnak – válaszolta erre a kérdésre Köles. A család és az egészség egy olyan témakör, ami már szerepel a fiatal vagyonosok gondolkodásának fókuszában. Ugyanígy foglalkoztatja őket az is, hogy vajon ki fog-e tartani a ma rendelkezésükre álló vagyon, és vajon képesek lesznek-e arra, hogy a családjuknak továbbörökítsék. Egyre drágábbak a minőségi egészségügyi szolgáltatások. Azt gondolnánk, hogy ez egy vagyonos ügyfelet nem foglalkoztat, de úgy tűnik, hogy mégis csak izgalmas a számukra.

Ami neki is meglepetés volt, hogy a következő privát banki ügyfél-generációt már világszerte izgatja, hogy idősebb korukban el tudják-e érni, illetve meg tudják-e tartani azt az életszínvonalat, amihez az aktív időszakukban hozzászoktak. Azt gondolnánk, hogy ez nem jelenthet problémát, de ha korábban egy évben három egzotikus utazás fért bele a költségvetésbe, és ma már csak egy, lehetséges, hogy ezt visszaesésként élheti meg az ügyfél – érzékeltette, miről is lehet szó például.

Ha bővebben is kíváncsi, olvassa el itt a teljes interjút!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.