Pénzügy

Magánszemélyt igen, a külügyet nem perli a Quaestor felszámolója

Kedden arról írt a Magyar Nemzet, hogy a Quaestor felszámolója pert indít egy 80 év körüli Quaestor-kötvényes ellen, amiért március 9-én, a cég bedőlésének napján vette ki pénzét. Azt gyanítják, hogy már korábban értesült a Quaestor rossz helyzetéről és rosszhiszeműen mentette a pénzét. A csődtörvény tiltja, hogy ha valaki informálisan hamarabb tudomást szerez a gondokról, kimentse a pénzét, mivel ez a csődeljárásban felhasználható fedezetet csökkenti.

Ugyanakkor március 9-én vette ki a pénzét a cégből a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. is. Ellenük mégsem indítottak pert.

A tárgyalásokon egyébként a felszámolóbiztosnak kell bizonyítania, hogy a beperelt ügyfelek tudtak a Quaestor közelgő csődjéről. A 444 azt írja: olyan levélmásolatot kaptak, melyben a felszámoló felszólít egy Quaestor-kötvényest, hogy utalja vissza a pénzt, amit március 9-én vett ki, bár a portál szerint ez az ügy tényleg gyanús, az ügyfélnek ugyanis magas kockázatú Quaestor-kötvényei voltak 2016-os és 2018-as lejárattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik