Pénzügy

Egy csodálatos párbeszéd a szociális ágazatról a Parlamentben

Retvari-Bence(960x640).jpg (Array)
Retvari-Bence(960x640).jpg (Array)
Korózs Lajos (MSZP) a Parlamentben szóvá tette, hogy gyalázatosan keveset keresnek a szociális ágazatban dolgozók. Rétvári (Fidesz) válasza: Korózs Lajos államtitkárként magasabb fizetést kapott, mint a második és a harmadik Orbán-kormány államtitkárai.

Az MTI egy csodálatos tudósítást hozott le a mai Parlament üléséről. A tudósításban egy szocialista és egy fideszes politikus cserélt eszmét napirend előtt a szociális ágazatról, illetve az állami bérplafonról.

Íme:

Korózs Lajos (MSZP) azt tette szóvá, hogy gyalázatosan keveset keresnek a szociális ágazatban dolgozók (szociális munkások, gondozók, asszisztensek) hat éve nem kaptak fizetésemelést az ágazatban, a bérből élők helyzete az elmúlt években folyamatosan romlott. Ugyancsak szót emelt az állami vezetők bérplafonjának emelése ellen. Mint mondta, ha egy szociális ágazatban dolgozó gondozó fizetését összevetik a Magyar Posta vezetőjének bérével, akkor az látszik, hogy a posta vezére a gondozó ötévi fizetését kapja havonta.

Rétvári Bence (KDNP-FIDESZ) válaszában azt vetette fel, hogy a szocialista kormányok alatt egyáltalán nem volt bérplafon az állami vezetőknek és Korózs Lajos államtitkárként magasabb fizetést kapott, mint a második és a harmadik Orbán-kormány államtitkárai. Beszélt arról is, hogy több mint 4 millióan dolgoznak ma Magyarországon, nőtt a foglalkoztatottság, csökkent a munkanélküliség, a reálbérek 31 hónapja folyamatosan nőnek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik