Pénzügy

Több mint 120 sértettnek okozott kárt a csaló

telefonalas(210x140).jpg (telefonálás, )
telefonalas(210x140).jpg (telefonálás, )
A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség 122 rendbeli csalás miatt emelt vádat egy 39 éves férfival szemben, aki a vád szerint különböző hivatkozásokkal fővárosi és vidéki üzletek alkalmazottaitól csalt ki pénzt.

A vád szerint a férfi 2010 októbere és 2014 áprilisa között Budapesten, illetve vidéken összesen 122 személy sérelmére követett el csalást.

A főnökre hivatkozva kért pénzt az alkalmazottaktól

A vádlott módszere az volt, hogy bement különböző fővárosi, illetve vidéki üzletekbe, ahol közölte az eladókkal, hogy a főnökkel előre megbeszéltek szerint elvinné a szerelésért vagy könyvelésért neki járó összeget, vagy adott esetben a bérleti díjat.

A vádlott ezután úgy tett, mintha az üzletvezetővel beszélne telefonon annak érdekében, hogy a boltban dolgozók bizalmát megerősítse. Az alkalmazottak a kért összeget – jellemzően 50 ezer forint körüli készpénzt – szinte kivétel nélkül átadták a férfinak, aki a még nagyobb hitelesség érdekében több helyen hátrahagyott egy állítása szerint könyvelési adatokat tartalmazó DVD-t.

A kerületi ügyészség 122 rendbeli csalás miatt a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon emelt vádat a jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló férfival szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik