Pénzügy
kilakoltatas(210x140)(1).jpg (kilakoltatás, bérlakás, )

Ami az adósokat legjobban izgatja: Mennyit engedhetnek el a hitelből a csődben?

24.hu
24.hu

2015. 09. 15. 08:42

A hitelkönnyítés arányára nincs egy konkrét szám, azonban van néhány beazonosítható tényező, amely segíthet a megbecslésében.
Korábban a témában:

A csődöt fontolgató hányatott sorsú adósokat bizonyára az érdekli a legjobban, hogy ha hajlandóak lennének az eddiginél is jobban meghúzni a nadrágszíjat, akkor vajon mennyit engednének el a hitelükből. A rossz hír az, hogy a mértéket nem lehet egyértelműen meghatározni. De van néhány fogódzó.

Az arány a jogszabály szerint nagyban függ például attól, hogy valakinek milyen tartozása van. Az Azénpénzem.hu áttekintése szerint a legjobban alighanem azok járnak, akik saját rokonaiknak tartoznak jelentősebb summával de még a felhalmozott közüzemi tartozás is javíthatja a hitelelengedés arányát.

Négy példahitellel elemezve a kérdést arra jutottak, hogy az elengedés aránya 22,7 és 44,6 százalék között mozoghat. A lap szerint úgy tűnik, abból már nem lesz semmi, hogy esetleg az állam is besegít a csődbe menekült adósok helyzetének rendezésébe.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.