Pénzügy

Tízmilliókat adtak a távozó államtitkároknak

24.hu
24.hu

2015. 09. 02. 13:37

A kormány nyilvánosságra hozta, hogy az elmúlt másfél évben mennyi pénzt fizetett ki szabadságmegváltás címén az állami vezetők részére. Több tíz millió forintot.

A legtöbb pénz Hegmanné Nemes Sárának, illetve Vályi Nagy Vilmosnak jutott: a fejlesztési tárca korábbi államtitkárai több mint félmilliót kaptak – írta az Egyenlítő Blog.

A minisztériumonkénti bontás szerint a legtöbbet az igazságügyi tárca költötte: csaknem 30 milliót fizetett ki 12 távozó államtitkárnak, illetve helyetteseiknek. De hogy pontosan ki és mennyi pénzt kapott, nem derült ki az összesítésből.

A második legnagylelkűbb a külügyi tárca volt, amely csaknem 22 millió forintot fizetett ki ezen a címen, de kimutatásukban nem részletezték, kinek mekkora summa jutott. Annyi derül ki, hogy 14 államtitkár, illetve helyettes államtitkár részesült a pénzből.

A nemzetgazdasági tárca nyolc távozó vezetője 9 993 786 forinttal távozhatott. Az FVM öt prominense 4 260 790, míg a honvédelmi tárca távozói 2,4 millió forintot kaptak.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A magyar urak japán lányokat hajkurásztak

Budapest, 2017. március 31.
A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák során felújítják a Budapest-Angyalföld, újabb néven az Angyalföldi vasútállomás egy részét. A munkálatok miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.