Quaestor (Array)
Pénzügy

Quaestor-kártalanítás – már 30 ezren kapták meg

Eddig mintegy 82 milliárd forint kártalanítási összeget küldött a Beva.

A Befektető-védelmi Alap (Beva) augusztus 24-ig közel 30 ezer Quaestor ügyfél hiányzó kötvények után járó kártalanítását utalta el a megbízásából eljáró OTP Banknak, amelyek együttes összege már mintegy 82 milliárd forint. Ezzel a Quaestor kötvényből eredő követeléssel rendelkező 32 ezer ügyfél 92 százaléka már felveheti a pénzét a bankfiókokban, míg a többiek esetében folyamatban van az adatok egyeztetése, az esetleges hiánypótlások beérkezése, és azok elbírálása. A Beva adatai szerint eddig közel 26 ezer Quaestor károsult több mint 70 milliárd forintot vett fel az OTP Bank fiókjaiban.

A Beva és a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) eljárásának ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, 06-1-580-9491, 06-1-580-9492 telefonszámokon.

6 millióig

2015. július 13-án indult el a Quaestor törvény szerinti kötvény kárrendezés Bevát érintő részének kifizetése. Ebben a szakaszban a hiányzó kötvények miatti pénzkövetelést fizetik ki a károsultaknak a 2001. évi CXX. tv. (Tpt.) szabályainak figyelembevételével.

A Beva kártalanítás mértéke egymillió forint összeghatárig száz százalék, egymillió forint felett az efölötti rész kilencven százaléka. A kártalanítás összege nem haladhatja meg a húszezer eurónak megfelelő forintösszeget ügyfelenként, ami a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. felszámolás kezdő időpontjában érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítva 6.004.200 forint.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.