Pénzügy

Ötezerért Milánóba: kijöttek az őszi fapados repülőjegyek

Wizz-Air(960x640).jpg (Array)
Wizz-Air(960x640).jpg (Array)

Milánóba ötezer forintért, Barcelonába vagy Isztambulba már kilencezerért is utazhatunk Budapestről.

Megjöttek az olcsó őszi fapados jegyek, augusztus második felében szinte mindig jó vételeket lehet elcsípni – írta Repülős Rozi. A két legnépszerűbb társaságnál már hegyekben állnak a 10 ezer forint alatti ajánlatok és 5 ezer alattiból is több ezer van már. Szokatlanul olcsó jegyek tűntek fel Athénba, Barcelonába és Londonba is. Külön akciót nem hirdettek, mégis ilyenkor érdemes foglalni.

Ár szerint haladva: a Wizz Airnél a legolcsóbb jegyek 3090 forintba kerülnek, de ez a klubtagoknak szóló ár, aki nincs benne, 6090 vagy 4490 forintot fizet. Ebben a kategóriában szinte hagyományosan elérhető Milánó és Brüsszel-alsó, most pedig több más olyan cél is bekapcsolódott, ahova mindkét irányba sok jegyet lehet vadászni ugyanennyiért, szinte ingyen. Ilyen például Dortmund, Bologna, Eindhoven és Maastricht.

Picivel drágábban, 4-7 ezer forintért már elérhető Hahn mellett Róma és novembertől Kijev is. Stockholm-külső dettó, de onnan drágább bejutni a városba, mint odáig elrepülni. Ami nincs túl gyakran: Londonból Budapest irányába is megjelentek a 4 ezres jegyek, kifelé csak 6-ért van, de egy 10 ezres retúr is igen jó vételnek tűnik – persze csak klubtagoknak ennyi. Kevés jegy van a 4 ezerről induló kategóriában Bariba és Nápolyba is.

Az általában drága útvonalak közül a 6-9 ezres kategóriában megjelent néhány jegy szeptember végére és október elejére Barcelonába is, sajna csak kifelé, hazaútra október második felére van ennyiért. Szép számban vannak viszont ilyen jegyek Isztambulba, ami jó vétel. Szicíliába, Ciprusra és Máltára szokás szerint csak kifelé lehet ennyiért utazni, a visszaút októberre és novemberre még jóval drágább, átszállással lehet megoldani alig 10 ezer forint feletti áron.

A Ryanair nyárra adott 10 eurós jegyeket Velencébe, érdekes módon őszre nincsenek ilyenek, 15 eurótól indítanak a budapesti útvonalakon. Persze Bergamóba és Brüsszel-alsóra van ennyiért, nagyjából úgy áraznak, hogy a mindkét cég által repült útvonalakon a Wizz klubtagoknak olcsóbb, a nélkül versenyben van a Ryanair, a kedvezőbb kézipoggyászszabály miatt sokaknak előnyösebb is lehet az ír cég. Rómába néha a klubos Wizz-árnál is olcsóbb a Ryanair.

Ami kedvező a Ryanairnél: végre hétvégére is ki lehet ugrani Athénba retúr 15 ezer körül, egy útra van elég sok 7 ezer körüli jegy. Ugyanez szintén jó ár Pisába, ahol nemcsak egy torony van, de a város kitűnő bázis Firenzéhez vagy akár egy toszkánai kiránduláshoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik