Pénzügy

Elindult az első hazai online mikroadományozási rendszer

maltai(210x140).jpg (Array)
maltai(210x140).jpg (Array)

Úgy adományozhatnak a vásárlók, hogy egy kattintással önkéntesen felfelé kerekíthetik a vásárlásaik összegét a webshopokban.

2015. augusztus elején indult el az első hazai mikroadományozási rendszer a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint vezető hazai internetes kereskedők összefogásával. A programban az Ebolt.hu, az Egészségbolt.hu, a Groby.hu, a Jegy.hu és a Szépségbolt.hu vesz részt.

A “Kerekítsd fel!” programban úgy adományozhatnak a vásárlók, hogy önkéntesen felfelé kerekíthetik a vásárlásaik összegét a webshopokban, mellyel egyedi karitatív programokat támogathatnak.

Az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu vevői a Családok Átmeneti Otthonát támogathatják, a Groby.hu vásárlói a Szeretetszolgálat ételosztási tevékenységét segíthetik, az Ebolt.hu felhasználói a mozgó orvosi rendelő fejlesztéséhez járulhatnak hozzá, a Jegy.hu vevői pedig hátrányos helyzetűeket részvételét támogathatják kulturális- és sportprogramokon.

Jót tenni jó dolog

Aki jót tesz, az maga is jobbá válik, és mindannyian arra vágyunk, hogy jobb emberek legyünk – mondta Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, aki szerint a kerekítés arra ad lehetőséget, hogy egyetlen mozdulattal segítséget nyújtsanak a rászorulóknak.

Hasonló kerekítéses módszerek nagy sikerrel működtek az elmúlt évek során többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, és Angliában is. A Magyar Máltai Szeretetszol¬gálat partnere a rendszer kialakításában a Supermoon reklámügynökség volt.

A kezdeményezés képes új utakat nyitni a hazai adományozási kultúrában, képes elérni azt a réteget is, amely eddig alig volt megszólítható. A résztvevő webáruházak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hívó szavára azonnal nekiálltak a fejlesztéseknek. A program első pár napja alapján máris kiderült, hogy a vártál is nagyobb hajlandóság van az internetes vásárlók körében arra, hogy apró összegekkel támogassanak karitatív programokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik