Pénzügy

Az Uber folytatja, tárgyalni akarnak

uber (Array)
uber (Array)

Folytatjuk tevékenységünket Magyarországon és továbbra is tartjuk magunkat ahhoz a célunkhoz, hogy 2016 végéig 2000 magyar számára teremtsünk kereseti lehetőséget - írták.

Az Uber folytatja a működését Budapesten és továbbra is elkötelezett közel 50 ezer magyarországi felhasználója és ezer autóspartnere iránt – írta a társaság hazai központjának vezetője.

Azt írják, üdvözölik, hogy több magas rangú magyar kormányzati tisztségviselő kifejezte: a kormány nem szándékozik “megakadályozni az innovatív megoldások terjedését”.

Egyetértenek azzal is, hogy szükség van a városi közlekedés szabályozott fejlesztésére, ezért aktív és együttműködő szerepre törekszenek annak érdekében, hogy az autómegosztó közösség megfeleljen a szabályozásnak.

Mivel a szóban forgó szabályok újak, komplexek, és időbe telik a felkészülés a betartásukra, a mai napon találkozót kezdeményeztek a kormány és a főváros illetékeseivel, hogy egyeztessenek: az Uber ezer hazai autóspartnere miként tud megfelelni az igényeknek.

“Ezzel egyidőben folytatjuk tevékenységünket Magyarországon és továbbra is tartjuk magunkat ahhoz a célunkhoz, hogy 2016 végéig 2000 magyar számára teremtsünk kereseti lehetőséget” – írták.

A magyarok kedvelik az autómegosztó szolgáltatásokat, a felhasználók száma dinamikusan nő főleg a fiatalabb korosztály körében. Az is világossá vált, hogy az autómegosztásnak fontos szerepe lesz új munkalehetőségek megteremtésében, és az államháztartás számára jelentős adóbevételi forrást biztosíthat a jövőben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik